Care este cea mai buna jucarie pentru un copil in raport cu varsta pe care o are? Inainte de a merge la cumparaturi, treceti pe lista voastra jocuri sau jucarii care sa se potriveasca etapelor de dezvoltare pentru copii la fiecare varsta.

0-12 luni – In primele trei luni, bebelusul nu poate sa faca mai mult decat sa observe imprejurimile. Pentru ca viziunea lui este inca neclara, el vede cel mai bine obiectele laminate si indraznete. Jucariile nu trebuie sa fie alb-negru, atata timp cat culorile se deosebesc una de cealalta. Pe masura ce creste, copilul tau se vabucura de jucarii care raporteaza si la alte simturi. De aceea, atat de multe jucarii sunt concepute pentru a promova interactiunea intr-o varietate de moduri: pot avea un zgomot sau scartait, au o textura moale si lipicioasa. Sugarii au tendinta de a baga fiecare jucarie in gura, iar cele texturate pot ajuta la ameliorarea durerii dentare.

1-2 ani – Copilul dumneavoastra este fascinat de cauza si effect si se va bucura de orice jucarie care raspunde la actiunile sale. De exemplu, el va iubi jucariile care ii permit sa loveasca o minge cu un ciocan, precum si jucarii cu butoane pentru muzica. Unelejucarii de inalta tehnologie pentru aceasta varsta vor afis o litera, o forma sau un numar atunci cand bebelusul apasa un buton. Este prea tanar sa-si invete ABC-ul, dar se va bucura in continuare de interactiunea cu aceste jucarii. Jucariile potrivite pentru ei ar fi: cutii de tip push-pull sau pull-up care fac zgomot sau au piese care apar sau se misca, instrumente muzicale simple, robust precum tamburinele, tobe, vehicule mari de joaca, cum ar fi un autobuz scolar sau un motor de pompieri, plus oameni din plastic care se plimba in ele, etc.

2-3 ani – Jocul copilului dumneavoastra are acum abilitati motorii necesare pentru a realiza un puzzle sau pentru a construe cu lego. Va incepe sa se bucure de jocul care imita actiunile oamenilor din jurul lui. Ii vor placea jucariile care fac sunete din viata reala, cum ar fi telefoanele care suna sau papusi care vorbesc. Un baiat poate folosi jucariile sale pentru a scoate nisip, in timp ce o fata ar putea sa pretinda ca isi hraneste papusa si o leagana pepicioare pentru un pui de somn. Baietii si fetele sunt foarte activi la aceasta varsta si se vorbucura in continuare de jucariile lor. Puteti, de asemenea, sa introduceti bicicleta: incepeti cu una pe care copilul dumneavoastra o poate propulsa cu ambele picioare si urmati pana la o tricicleta.

6-7 ani – Copii sunt la varsta la care invata atat de la profesori, cat si de la colegii sai. Unii copii prefer sa faca experimente stiintifice, altii iubesc sa faca bijuterii cu margele sau sa se joace cu papusi. Prietenii devin din ce in ce mai importanti, iarcopilul va incepe sa ceara o anumita jucarie (daca nu a facut-o deja) pentru ca „toata lumea o are”. Aceasta este varsta in care copiii devin adesea fani ai jocurilor pe calculator,dar se bucura, de asemenea, sa petreaca timp cu prietenii lor sa se joace jocuri de carti.

8 ani – Copiii la aceasta varsta se bucura de sporturi in aer liber, de scutere, biciclete, etc. Ei dobandesc interese, abilitati si hobby-uri asemanatoare adultilor. Fetele inca mai iubesc sa scrie in jurnale, iar baietii gasesc jocurile video si video irezistibile. Acesti ani sunt totul despre a face lucruri care dau copiilor un sentiment de maiestrie si competenta. De asemenea, copiii prefer sa lucreze la proiecte mai lungi, dintre care unele ar putea dura cateva zile pana la finalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *