Copii iubesc jucariile. Daca aveti vreo indoiala, luati un copil intr-un magazin de jucarii. Probabil va gasi o serie de jocuri sau jucarii fara de care simte ca nu poate trai. Jucariile si jocurile pentru copii sunt mai mult decat o distractiepentru acestia. Cele mai multe jucarii ofera cel putin o oportunitate pentru copii de a inveta. Cele mai bune jucarii declanseaza simturile unui copil, ii declanseaza imaginatia si ii incurajeaza sa interactioneze cu ceilalti.
Bebelusii si jucariile – Bebelusii sunt dornici sa invete despre lumea din jurul lor si au multe de invatat. Fiecare noua forma, culoare, textura, gustul si sunetul reprezinta o experienta de invatare pentru ei. Dandu-i copilului tau jucarii care sunt sigure si stimulative ii vor ajuta sa-si descopere simturile. Jocurile si jucariile care sot tot felul de sunete care dintre care mai diverse sunt favoritele copiilor. Jucariile cu culori contrastante sunt fascinante pentru copii si stimuleaza dezvoltarea lor. Pe masura ce cresc, sugarii pot folosi jucariile pentru a explora permanenta obiectelor si relatiile dintre cauze si efecte. De asemenea, au nevoie de obiecte cum ar fi jucariile lego pentru a ii ajuta sa-si construiasca abilitatile motorii si coordonarea ochi – maini.
Jucarii pentru copiii mici – Copiii se pot juca cu o varietate mai mare de jucarii decat cele la cae au avut acces atunci cand au fost mai mici. S-ar putea inca sa se bucure de unele dintre jucariile pe care le foloseau inainte, si asta e bine. Aceleasi jucarii de tip lego cu care s-au jucat cu un an sau doi in urma le pot oferi oportunitati educationale noi si diferite, pe masura ce cunostintele lor se extind. Dar, de asemenea, au nevoie de jucarii care sunt concepute pentru varsta lor. Formatoarele de sortare sunt minunate pentru copiii mici. Ei ii invata cum sa potriveasca articole similare si ofera parintilor posibilitatea de a ii invata numele formelor. Cuburile lego ofera o oportunitate de a afla mai multe despre culori si simetrie in timp ce copii isi dezvolta si abilitatile motorii.
Jucarii pentru copiii prescolari si scolari – Cand copiii ating varsta prescolara, este timpul sa incepeti sa ii invatati cum sa scrie, numerele si abilitati lingvistice. Exista o multime de jucarii care incurajeaza acest tip de invatare, de la simplele puzzle-uri de alfabet la gadget-uri electronice de inalta tehnologie. Acestea pot da copilului dumneavoastra un inceput prin introducerea treptat a lucrurilor pe care le va invata ulterior in scoala. Copiii care sunt in scoala isi pot completa invatarea cu jucarii distractive si educative. Oferindu-le sansa de a se distra in timp ce practica lucrurile pe care le invata in scoala va spori pastrarea acestor informatii. Asadar, atunci cand copilul dumneavoastra gaseste o jucarie educativa care sa ii placa foarte mult, va avea mai multe sanse sa se joace cu ea, consolidand lucrurile pe care le-a invatat.
Copiii pot invata multe prin joc. Cand ii dai copilului jucarii educative si te joci cu ei, acestia au sansa sa se conecteze cu tine, sa invete si sa ee distreze in acelasi timp. Si educatia realizata intr-un mod placuta va va ajuta copilul sa asimileze mai usor toate lucrurile pe care le invata si sa dezvolte o atitudine pozitiva fata de invatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *